Dobrodošli na portal moja esZgrada! Bićemo sa Vama kroz ceo tok registracije i korišćenja portala za stanare.

Hajde da počnemo.

Registracija

Proces registracije je veoma jednostavan, potrebna Vam je adresa elektronske pošte, registracioni token koji ste dobili od upravnika zgrade i lozinka koju treba sami da osmislite.

Ukoliko nemate elektronsku poštu ili ste zaboravili svoju adresu elektronske pošte napravite novi nalog ili pitajte nekoga ko bi mogao da se seća Vaše adrese e-pošte.

Veb adresa portala za stanare je moja.eszgrada.rs – po otvaranju portala Vam se automatski otvaraja sledeća stranica.

Prvo je potrebno da u donjem delu stranice za prijavljivanje pritisnete dugme “Nemate nalog?”. Otvara se stranica za započinjanje registracije.

U polje “Adresa e-pošte” unesite svoju adresu elektronske pošte. Proverite da li je uneta adresa elektronske pošte ispravna. U polja “Lozinka” i “Ponovi lozinku” unesite svoju lozinku pazeći na velika slova. Pročitajte naše uslove korišćenja, a zatim štriklirajte kutijicu pored natpisa “Prihvatam uslove korišćenja” kako bi nastavili sa procesom registracije. Da nastavite pritisnite zeleno dugme “NASTAVI”.

Na ovom ekranu je potrebno da u polje “Registracioni token” unesete jedinstveni registracioni token koji ste dobili od upravnika Vaše zgrade i koji pripada samo Vama. Token služi za vašu jednokratnu identifikaciju pri registraciji naloga, kako bismo znali da ste to zaista Vi. Nakon unosa ispravnog tokena pritisnite dugme “ZAVRŠI REGISTRACIJU”. Registracija je uspešna ako Vas portal prebaci na stranicu za prijavljivanje

Prijava

Prijavljivanje na portal je jednostavno i obavlja se unosom pristupnih podataka za Vaš korisnički nalog koje ste definisali pri registraciji.

U polje “Adresa e-pošte” unesite adresu elektronske pošte koju ste definisali pri registraciji. U polje “Lozinka” unesite lozinku koju ste definisali pri registraciji. Da pristupite portalu pritisnite zeleno dugme “ULOGUJ SE”.

Ukoliko na svoj korisnički nalog imate povezane dve ili više nekretnine tj. dva ili više stanara otvoriće Vam se stranica za odabir nekretnine tj. stanara, ukoliko ovo nije slučaj otvoriće Vam se početna stranica portala.

Stranica za odabir nekretnine

Nekretnina se bira iz padajućeg menija koji se otvara pritiskom na polje “–” u kom se klikom na željenu nekretninu Vaš izbor zabeleži, a potvrdi pritiskom zelenog dugmeta “ODABERI”. Ako ste uspešno odabrali nekretninu otvara Vam se početna stranica portala.

Korišćenje portala

Portal za stanare je dizajniran da ga je moguće koristiti bez potrebe za bilo kakvom obukom. Kako bi Vam korišćenje bilo još lakše prošetaćemo Vas kroz najosnovnije stavke portala.

Početna stranica

Početna stranica se sastoji iz nekoliko delova i to:

 • moja esZgrada i meni traka
 • Trake sa osnovnim informacijama
 • Trake sa dve najnovije objave
 • Trake sa kontakt podacima upravnika
 • Trake sa prečicama
 • Trake sa kontakt formularom

Naslovna traka sadrži meni (gornji desni ugao) i moja esZgrada ime prilagođeno za Vaš objekat (npr. ,,moja Knez Mihajlova 1″).

Traka sa osnovnim informacijama sadrži dobrodošlicu, nadimak odabranog objekta, podatke o Vašem upravniku zgrade i prečicu za stranicu sa obaveštenjima.

Traka sa dve najnovije objave se sastoji iz dva kratka pregleda objave: upoznaće Vas sa naslovom objave, kategorijom, datumom i vremenom objavljivanja i najavom za sadržaj objave. Pritiskom na dugme “Vidi više” otvara se ceo sadržaj posta.

Traka sa kontakt podacima upravnika se sastoji iz broja telefona upravnika i/ili njegove adrese elektronske pošte.

Traka sa prečicama Vam omogućava da još brže pristupite najčešće korišćenim opcijama na portalu.

Traka sa kontakt formularom Vam omogućava da brzo komunicirate sa upravnikom zgrade.

Mobilna aplikacija

Kako bi svi, nevezano za operativni sistem i memorijski prostor, mogli da koriste moja esZgrada mobilnu aplikaciju odlučili smo da istu ugradimo u svaki mobilni pretraživač!

Sve što je potrebno je da dodate ,,prečicu” ka našoj aplikaciji na početni ekran. U narednim koracima ćemo Vam pokazati kako to da uradite na svom pametnom telefonu.

Apple iOS

 • U ,,Safari” pretraživaču ukucajte moja.esZgrada.rs
 • Pristupite sistemu sa kredencijalima koje ste odabrali pri registraciji
 • Nakon što Vam se pojavi početna stranica (sa Vašim imenom), pritisnite dugme za deljenje:
iOS ikona za deljenje
 • Prevucite na gore (skrolujte) dok ne vidite prečicu ,,Add to Home Screen” tj. ,,Dodaj na Početni ekran” i slično (u zavisnosti od jezika telefona). Pritisnite tu prečicu.
 • U gornjem desnom uglu će se pojaviti prečica ,,Add” tj. ,,Dodaj” i slično. Pritisnite tu prečicu.
 • Na početnom ekranu će se pojaviti ikonica ,,es” sa nazivom esZgrada. Klikom na ikonu otvarate aplikaciju moja esZgrada.

Ovakvim načinom instalacije čuvamo memorijski prostor na Vašem telefonu.

Android

 • U pregledaču Vašeg mobilnog uređaja ukucajte moja.esZgrada.rs
 • Pristupite sistemu sa kredencijalima koje ste odabrali pri registraciji
 • Nakon što Vam se pojavi početna stranica (sa Vašim imenom), pritisnite tri tačke u gornjem desnom uglu (može se razlikovati u zavisnosti od pregledača, preporuka je besplatni ,,Chrome” pregledač)
 • Prevucite na gore (skrolujte) dok ne vidite prečicu ,,Add to Home screen” tj ,,Dodaj na Početni ekran” (u zavisnosti od jezika telefona). Pritisnite tu prečicu.
 • Sačekajte da se iskačući panel učita. Nakon što se u potpunosti učitao pritisnite ,,Add” tj. ,,Dodaj”
 • Na početnom ekranu će se pojaviti ikonica ,,es” sa nazivom esZgrada. Klikom na ikonu otvarate aplikaciju moja esZgrada.

Ovakvim načinom instalacije čuvamo memorijski prostor na Vašem telefonu.

Windows

 • U pregledaču Vašeg uređaja ukucajte moja.esZgrada.rs
 • Pristupite sistemu sa kredencijalima koje ste odabrali pri registraciji
 • Nakon što Vam se pojavi početna stranica (sa Vašim imenom), pritisnite tri tačke u gornjem desnom uglu (može se razlikovati u zavisnosti od pregledača, preporuka je besplatni ,,Chrome” pregledač)
 • Pritisnite prečicu ,,Add to Home screen” tj ,,Dodaj na Početni ekran” (u zavisnosti od jezika uređaja i pregledača). Ova prečica može biti sakrivena – prikazuje se kada pređete preko ,,More tools” tj. ,,Više opcija”. Drugo ime prečice je ,,Create shortcut” tj. ,,Kreiraj/napravi prečicu”
 • Sačekajte da se iskačući panel učita. Nakon što se u potpunosti učitao pritisnite ,,Create” tj. ,,Kreiraj/napravi/dodaj”
 • Na početnom ekranu (desktopu) će se pojaviti ikonica ,,es” sa nazivom esZgrada. Klikom na ikonu otvarate aplikaciju moja esZgrada.

Ostali operativni sistemi

U većini operativnih sistema za mobilne uređaje je proces veoma sličan kao na Android operativnom sistemu. Apple-ov MacOS još uvek ne podržava ovu opciju za našu aplikaciju. Za pomoć, kontaktirajte korisnički servis.